De buurtwerking


Jongeren steken ook graag de handen uit de mouwen om ZELF hun moeilijke situatie te veranderen en te verbeteren. Vakantiewerk op het speelplein, opvang van kinderen in de lagere school, voorlezen aan anderstalige kinderen om zo de Nederlandse taal bij te schaven, het gazon maaien bij de buurman, bejaarden helpen bij de boodschappen, babysitten, allerhande kleine klussen …
Zo ontstond – in samenwerking met de Brede School van Sint-Pieters-Woluwe - de buurtwerking van KAJ Don Bosco vzw.

Wanneer je een klein klusje hebt, waar een jongere een meerwaarde voor jou kan betekenen omdat het zelf niet lukt, dan kan je tegen een kleine – overeen te komen - vergoeding op een jongere (16+) beroep doen op een avond tijdens de week. Dit kan gaan over babysitten, kleine huishoudelijke klussen zoals strijken, helpen bij het gras maaien, boodschappen doen, ...Op maandagavond om 16u organiseren we op het internaat een huiswerkklas in samenwerking met de Brede School. Kinderen van Nederlandstalige, lagere scholen uit de buurt, kunnen op het internaat langskomen om door één van onze jongeren individueel begeleid te worden in het maken van hun lessen en huistaken voor school. Er kan ook eventueel geoefend worden in vakken die voor je kind wat moeilijker liggen.

Op datzelfde moment, maandagavond om 16u, kunnen anderstalige kinderen uit Nederlandstalige kleuterklassen, via spelmomenten, door jongeren gestimuleerd worden Nederlands te spreken. Dit helpt hen ook op school verder.

Hiervoor wordt een kleine vergoeding gevraagd, dewelke rechtstreeks naar de jongere gaat die uw kind hierin bijstaat. Zo leren onze jongeren om een engagement aan te gaan, waarbij ze iets kunnen verdienen. Zo bouwen ook zij aan hun toekomst en helpt het hun zelfwaardegevoel te vergroten.

U kan met al uw vragen tot hulp bij administratie, allerhande klussen, kinderopvang, bijlessen … terecht bij ons via kajdonbosco@gmail.com