De fondsenwerving


U kan ons werk door en voor jongeren steeds ondersteunen door een gift over te maken op het Alegriafonds BE50 7340 2478 4418.

Waarom Alegriafonds?
Giovanni Bosco -die later priester zou worden en als Don Bosco door het leven zou gaan - sticht als zestienjarige, op school een eigen vriendengroep. Giovanni verzamelt een groepje jongeren rond zich om hen bijles te geven. Hij leert hen lezen en rekenen en achteraf blijft iedereen nog wat rondhangen om te kletsen over zijn waarden en geloof in God. Er worden spannende verhalen verteld en goocheltrucs getoond. Op zondag trekt de bende er op uit. De jongeren noemen zich al snel ‘de club van de vrolijkheid’, ‘la società dell Alegria.

KAJ Don Bosco vzw. groeide vanuit de KAJ-kernwerking van het internaat, onze eigen club van de vrolijkheid op het internaat voor kwetsbare en kansarme jongeren, waar jongeren voor jongeren zorg dragen.

Heel wat van onze leden komen uit een kansarme omgeving. Ouders hebben het financieel moeilijk om de school- en internaatskosten te dragen. Schoolboeken, schoolgerei, schoolkledij, laptops en vervoersbewijzen kunnen zij voor hun kinderen niet betalen. Jongeren vallen uit de boot of moeten maandenlang wachten op gepaste hulp.

Om deze jongeren onmiddellijk te kunnen helpen (aan de hand van een sponsoring of een afbetalingsplan) richten wij het Alegria-fonds op. We willen jongeren de middelen verschaffen om te kunnen leren en oprecht blij te kunnen zijn met de onderwijskansen die ze geboden krijgen.

Indien u meer info wenst, gelieve contact op te nemen via stijn.vaneyken@donbosco.be

Alegria!