De jongerenwerking


Giovanni Bosco -die later priester zou worden en als Don Bosco door het leven zou gaan - sticht als zestienjarige, op school een eigen vriendengroep.

Giovanni verzamelt een groepje jongeren rond zich om hen bijles te geven. Hij leert hen lezen en rekenen en achteraf blijft iedereen nog wat rondhangen om te kletsen over levenswaarden en het geloof in God. Er worden spannende verhalen verteld en goocheltrucs getoond. Op zondag trekt de bende er op uit. De jongeren noemen zich al snel ‘de club van de vrolijkheid’, ‘la società dell Alegria.


Wij startten in die zin een tiental jaar geleden een nieuwe kernwerking binnen de muren van het Don Bosco Internaat van Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe, een eigen club van de vrolijkheid, vanuit de visie van de KAJ.

De KAJ-kernwerking wil, vanuit een christelijke inspiratie, de internen mee helpen opgroeien tot sociaal bewogen en maatschappijkritische mensen. Vanuit hun bestaansreden is de KAJ-kernwerking het inspraakorgaan in de dagelijkse werking van het Don Bosco Internaat te Sint-Pieters-Woluwe.

Als jongerenbeweging staan deze jongeren in voor de organisatie van tal van acties, activiteiten en festiviteiten in het internaat en haar omgeving, maar tevens in de bredere maatschappelijke context. Vaak … voor jongeren door jongeren!